Handlekurv

Din handlevogn er tom!
Hvis du handler for 1500 kroner mer, får du fri frakt!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

  • Fri frakt over 600 kr

Origreen økologisk Pai Mu Dan 100g

Pai Mu Dan har en klar lysegul farge og karakteristisk duft. Smaken er frisk, elegant blomstrende med en lett sødme. En veldig sunn te, frisk, leskende og behagelig.

kr 139,-


I koppen har Origreen økologisk Pai Mu Dan en klar lysegul farge, og en karakteristisk duft. Smaken er frisk og elegant blomstrende med en lett sødme. En sunn, frisk. leskende og behagelig te, perfekt som "all day long drink". 

Pai Mu Dan har navn etter en av de vakreste blomstene i Kina; Den hvite pion. Den dyrkes på 1500 meters høyde på "Nanyue Mountain", i Fujian provinsen. Man plukker toppskuddet og de to helt små bladene rett under. Superior kvaliteten plukkes om våren - first flush - og kun fra tebuskene Narcissus og Chaicha. Toppskuddene er dekket av et hvitt "dun", som beskytter mod den sterke vårsolen. Den hvite "hårprakten", som er kjennetegnet for hvit te, forsvinner få dager etter at bladet er utviklet. Umiddelbart etter den er plukket, spres teen ut på store nett hvor den soltørkes i noen dager. 


Til den kinesiske hvite te, kan det kun benyttes Narcissus og Chaicha tebusker og bare vårens første skudd. Teen tørkes på en temperatur rett under 40 grader før den finsorteres. Siden hvit te ikke er varmebehandlet, er alle vitaminer bevart. Frisk hvit te har derfor et svært høyt innhold av antioksidanter – omtrent tre ganger så høyt som i de fleste grønne te-sorter. Hvit te har et meget lavt innhold av koffein og betraktes i Kina som en beroligende og kjølende te. Smaken er lett og fin, og virker forfriskende. Smaken er lettere og finere enn de fleste grønne typer, og virker forfriskende enten man drikker den varm eller kald.


Pai Mu Dan bør brygges i en liten leirpotte. Brygg aldri mer enn til "en kopp bordet rundt" . Bruk alltid kalkfritt vann ( kildevann).

Ta kjelen av i samme øyeblikk vannet begynner å koke, det skal ikke fosskoke.

Bruk to gram ( en spiseskje) til en kopp på 20cl. Hell vannet over når det er noe avkjølt, ca 90grader. 

La teen trekke i 3-4 minutter. Server teen når den har oppnådd ønsket styrke. Tebladene kan brukes 1-2 ganger, og andre trekk anses ofte for å være det beste!