Handlekurv

Din handlevogn er tom!
Hvis du handler for 1500 kroner mer, får du fri frakt!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

  • Fri frakt over 600 kr

økologisk Gunpowder Kinesisk 250g

Økologisk Kinesisk Gunpowder er en forholdsvis myk og rund Gunpowder med en anelse røk i ettersmaken. En klassisk og berømt grønn te. 250g te i posene fra Origreen.

kr 139,-

Gunpowder er en av de mest berømte grønne hverdags teer i verden. Den blir dampet få timer efter den er plukket, og derefter rullet til små kuler, som ligner det krudt man i 1700-tallet anvendte i skibskanoner. På den tid havde te en meget kort holdbarhed. Det problem løste man ved at rulle bladene, og teen kunne bedre holde smag og kraft. I dag går langt den største eksport til Mellemøsten, hvor man som oftest serverer teen med mynte og store mængder sukker. Den har normalt en svag bitterhed, som mestendels frigives i løbet af det første minut den trækker. Derfor er det kutyme at hælde vandet ud efter et minut og derefter brygge på ny. Det er der imidlertid ingen grund til at gøre med denne Gunpowder, den er forholdsvis blød og rund med en anelse røg i eftersmagen.


Gunpowder bør brygges i en liten tekanne og serveres i et lite glas. Brygg aldrig mere te om gangen, end ”til en kop bordet rundt”. Bruk fortrinsvis kalkfrit vand. Ta kjelen av akkurat når vannet begynner å koke. Bruk to til tre gram pr. kop (25 cl.), og hell vannet over, når det er noe avkjølt,  (75-80 grader). La teen trekke 3-4 minutter. Server teen når du har oppnådd ønsket styrke. Tebladene kan brukes 1-2 ganger. Det andre trekket anses ofte å være det beste.


Tweet