Handlekurv

Din handlevogn er tom!
Hvis du handler for 1500 kroner mer, får du fri frakt!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

  • Fri frakt over 600 kr

Origreen økologisk Golden Yunnan

En nydelig hverdags te fra Yunnan. Golden Yunnan er fyldig, krydret og elegant, med den typiske "lærduft".
100% økologisk sort te.
Rabatt for gammel emballasje. Best før dato er desember 2024.

Tilbud NOK 60,-

Førpris NOK 119,-En nydelig hverdags te fra Yunnan. Golden Yunnan er fyldig, krydret og elegant, med den typiske "lærduft".

Teen kommer fra den lille Xin Zhong plantagen, som ligger i fjellene med samme navn. Plantagen ligger isolert på 2000 meters høyde, i Yunnan distriktet i den sydvestlige delen av Kina. Den er omgitt av skog på alle sider. Ikke en skog som den normalt ser ut på 2000 meters høyde, men en skog av enormt store trær! Trærne står solid på stammer som ofte er flere meter i diameter. Deres enorme størrelse får alt annet til å se unaturlig smått ut, men faktisk så er teplantene i dette området også noen av de største i verden. Her er en veldig næringsrik jord, det er kjølig om morgenen, disig hele formiddagen og varmt om ettermiddagen. De store trærne kaster skygger over teplantene, slik at de får akkurat passe med sollys. Dette er de optimale forhold for en god Yunnan te, som både skal være fyldig, krydret og elegant. 

Teen fra denne plantagen er en såkalt "high grow", men med en noe større tyngde og glød enn normalt. 

Det sies at man kan ikke si om man liker sort Yunnan te eller ikke, før man har smakt de forskjellige sortene fra Xin Zhong fjellene. 


Brygg Origreen`s økologiske Golden Yunnan i en forvarmet tekanne. Ta kjelen av i samme øyeblikk vannet begynner å koke, det skal ikke fosskoke. 

Bruk en teskje te ( 2-3 gram) pr kopp på 25cl og hell vannet over umiddelbart etter det har sluttet å koke. La teen trekke 5-6 minutter.


NYT! :)