Økologisk Pu-Erh produceres i Yunnan, som ligger i den sydvestlige del av Kina, nær grensen til Vietnam, Laos og Burma. Området er kjentt som Kinas urte-apotek. Her har ikke bare Pu-erh, men de fleste af de 50 basale kinesiske lægeurter deres oprindelse. De beste typer av den økologiske Pu-Erh er meget ettertaktet og produseres kun i begrensede mengder hvert år.
Økologisk Pu-Erh er på alle måder helt spesiell. Etter innhøstingen fermenteres den 3-5 ganger så lang tid som en sort te, deretter lagres den. I motsetning til all annen te blir Pu-erh bedre, jo lengere tid den lagres. Således selges det pu-erh, som er 2, 5, 10, 20 og 50 år gammel. Størstedelen av teen lagres i steinhus, som holder en konstant, lav temperatur. Men det finnes også varianter hvor teen har vært gravet ned eller vært lagret i grotter.
Pu-Erh bør brygges i en glaseret tekanne, eller en liten leirpotte, som ikke bruges til andre typer te. Ta kjelen av i det samme vannet begynner å koke. Bruk en teskje (3-5 gram) pr. kop (20 cl.), og hell vannet over umiddelbart etter at det slutter å koke. La teen trekke 3-10 minutter. Server teen, når den ønskede styrke er oppnådd. Pu-Ehr er særligt velegnet som en avslutning på et godt måltid.