Handlekurv

Din handlevogn er tom!
Hvis du handler for 1500 kroner mer, får du fri frakt!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

  • Fri frakt over 600 kr

kr 0,-

Pu-Erh er de seneste år blitt fantastisk populær langt utenfor Kinas grenser. I Kina er teen alltid blitt tillagt spesielle evner. Pu-Erh produseres i Yunnan, i den sydvestlige del av Kina, nær grensen til Vietnam, Laos og Burma. Området er kjent som Kinas urteapotek. Her har ikke bare Pu-Ehr, men de fleste av Kinas grunnlegeurter sin opprinnelse. Teen er på alle måter helt spesiell. Etter høsten fermenteres den 3–5 ganger så lenge som en sort te. Deretter skal den lagres. I motsetning til all annen te blir Pu-Erh bedre jo lenger tid den lagres. Derfor selges Pu-Erh som er 2, 5,10, 20 og 50 år gammel. Størstedelen av teen lagres i steinhus som kan holde en konstant lav temperatur. Men det finnes varianter hvor den har vært nedgravd eller lagret i grotter. Smaken kan minne om sort Yunnan-te, men mye kraftigere i både styrke og duft. Det er en "tung" te som "setter seg", med en spesiell smak. Denne teen er tilført bergamottolje etter Earl Grey-oppskriften, noe som gjør teen lettere og mer elegant i smaken. TILBEREDNING: Earl Grey Pu-Erh bør brygges i en glasert tekanne, eller en liten leiranne, som ikke brukes til andre typer te. Friskt kaldt vann bringes til kokepunktet. I det øyeblikket vannet begynner å koke tas det av. Bruk to til tre gram pr. kopp (20 cl.), og hell vannet over, umiddelbart etter at det er kokt opp. La teen trekke 3-10 minutter. Server teen, når den ønskede styrke er oppnådd. Teen er spesielt god etter måltider:)