Gudinnenes barmhjertighet

Gudinnenes barmhjertighet (Tian Guanyin) er en av de fineste kinesiske Oolong -teer. Den er gjennom mer enn 200 år blitt dyrket i Anxi i Fujian-provinsen, kjent som Oolong-teens høyborg.

119,-

Gudinnenes barmhjertighet (Tian Guanyin) er en av de fineste kinesiske Oolong -teer. Den er gjennom mer enn 200 år blitt dyrket i Anxi i Fujian-provinsen, kjent som Oolong-teens høyborg. Turister fra hele Kina reiser til Fujian utelukkende for å smake de fine Oolong-teer. Teplantene vokser her hele året i varmt og fuktig klima, noe som har gitt sterke, sunne planter med store, mørkegrønne og tunge blader. Gudinnenes barmhjertighet er en såkalt Jade-Oolong. Det vil si at den bare er lett fermentert (ca. 5 % av en sort te). Den legger seg svært tett opp mot grønn te, men uten den karakteristiske tørre ettersmaken. Den selges derfor ofte som en grønn te, selv om den teknisk sett er en Oolong. En storbladet te med en flott ravgul, klar farge. Mild på tungen med en blomsteraktig ettersmak. En meget velduftende og karakteristisk aroma, som holder seg fint ved gjenbrygging av bladene. En tvers igjennom behagelig te som tiltrekker et bredt publikum. Fin og mild jade-Oolong, med en blomsteraktig ettersmak. Gudinnenes Barmjhertighet bør brygges i en liten tekanne og serveres i et lite glass. Brygg aldri mer te enn til en enkelt kopp bordet rundt. TILBEREDNING: Friskt kaldt vann bringes til kokepunktet. I det øyeblikket vannet begynner å koke tas det av. Bruk to til tre gram pr. kopp (20 cl.), og hell vannet over, når det er avkjølt litt (90 grader). La teen trekke 3-5 minutter. Server teen, når den ønskede styrke er oppnådd. Tebladene skal gjenbrukes 1-2 ganger. Andre uttrekk anses for å være det beste. Det er 100g te pr boks.

I SAMME KATEGORI

Gudinnenes barmhjertighet

Gudinnenes barmhjertighet (Tian Guanyin) er en av de fineste kinesiske Oolong -teer. Den er gjennom mer enn 200 år blitt dyrket ..
119,-

Red Stem Oolong A

Fløyelsmyk Oolong-te, med en meget fyldig blomst. Topp kvalitet og et fantastisk helbladet utseende.
139,- Førpris 199