Handlekurv


Din handlevogn er tom!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

Red Stem Oolong A

Fløyelsmyk Oolong-te, med en meget fyldig blomst. Topp kvalitet og et fantastisk helbladet utseende.

NOK 199,-

Red Stem Oolong A (Hong Geng Wu Long) er fra Anxi i Fujian-provinsen. En oolong- te er en mellomting mellom grønn og sort te. Sort te fermenteres slik at den blant annet skifter farge. Dette foregår på en måte som best kan sammenlignes med den prosessen som settes i gang når man deler et eple og lar det ligge. Når det ønskede resultatet oppnås, stoppes fermenteringen med høy varme: enten ved å dampe teen eller riste den.
Normalt fermenterer oolong på kortere tid enn sort te. Red Stem derimot, dampes ved lavere temperatur mange ganger under fermenteringen. Dermed bremses teens evne til å fermentere langsomt. Fermenteringen av Red Stem kan ta opptil 4–5 ganger så lang tid som fermenteringen av en tung sort te. Likevel er det ferdige resultatet lett og elegant.

En te som i smak er som en grønn, men med oolongens evne til å holde seg under trekning uten å bli bitter. Drikker man mye oolong, vil man elske denne sorten for dens fløyelsmyke smak og flotte helbladede utseende.TILBEREDNING:
Red Stem Oolong bør brygges i en liten tekanne og serveres i et lite glass. Brygg aldri mer te enn til en enkelt kopp bordet rundt.

Friskt kaldt vann bringes til kokepunktet. I det øyeblikket vannet begynner å koke tas det av. Bruk to til tre gram pr. kopp (20 cl.), og hell vannet over, når det er avkjølt litt (90 grader).

La teen trekke 3-4 minutter. Server teen, når den ønskede styrke er oppnådd. Tebladene skal gjenbrukes 1-2 ganger. Andre uttrekk anses for å være det beste.

Det er 100g te pr boks.


VÅRT NYHETSBREV