Handlekurv


Din handlevogn er tom!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

økologisk Pai Mu Dan

Pai Mu Dan har en klar lysegul farge og karakteristisk duft. Smaken er frisk, elegant blomstrende med en lett sødme. En veldig sunn te, frisk, leskende og behagelig.

NOK 119,-


I koppen har Origreen økologisk Pai Mu Dan en klar lysegul farge, og en karakteristisk duft. Smaken er frisk og elegant blomstrende med en lett sødme. En sunn, frisk. leskende og behagelig te, perfekt som "all day long drink". 

Pai Mu Dan har navn etter en av de vakreste blomstene i Kina; Den hvite pion. Den dyrkes på 1500 meters høyde på "Nanyue Mountain", i Fujian provinsen. Man plukker toppskuddet og de to helt små bladene rett under. Superior kvaliteten plukkes om våren - first flush - og kun fra tebuskene Narcissus og Chaicha. Toppskuddene er dekket av et hvitt "dun", som beskytter mod den sterke vårsolen. Den hvite "hårprakten", som er kjennetegnet for hvit te, forsvinner få dager etter at bladet er utviklet. Umiddelbart etter den er plukket, spres teen ut på store nett hvor den soltørkes i noen dager. 


Pai Mu Dan bør brygges i en liten leirpotte. Brygg aldri mer enn til "en kopp bordet rundt" . Bruk alltid kalkfritt vann ( kildevann).

Ta kjelen av i samme øyeblikk vannet begynner å koke, det skal ikke fosskoke.

Bruk to gram ( en spiseskje) til en kopp på 20cl. Hell vannet over når det er noe avkjølt, ca 90grader. 

La teen trekke i 3-4 minutter. Server teen når den har oppnådd ønsket styrke. Tebladene kan brukes 1-2 ganger, og andre trekk anses ofte for å være det beste!VÅRT NYHETSBREV