inkl. mva. ekskl.frakt
NOK 0,00
mva. NOK 0,00
Meny
Handlekurv
Søk
Teatime!
Fjellområdet Longjing vest for byen Hangzhou i Zhejiang-provinsen er kjent som det originale og beste tedistriktet i Kina.
Det kan på mange måter sammenlignes med franskmennenes holdning til den musserende vin fra Champagne. Teproduksjonen i Longjing kan føres mer enn 1000 år tilbake i tid, og flere keisere har gjennom tidene vært betatt av den helt spesielle teen fra Longjing. Longjing, "Dragekilden", er en liten landsby på toppen av et av de mindre fjellene. Man kan besøke byen og trekke en bøtte kaldt kildevann opp fra ”Dragekilden” – og det er det mange turister, som gjør hvert år. Er man te-turist er Longjing også det beste stedet å begynne – veiskiltene er lette å forstå, og det er ikke langt mellom engelsktalende kinesere – men man bør også besøke de litt mindre turistifiserte områdene. En time på leid sykkel gjennom de enorme bambusskogene, og voilà, så er det slutt med airconditionbusser og megafonguider. Vår Longjing kommer fra en større hage i utkanten av distriktet. De har åtte års erfaring med økologisk drift og har dermed løst alle begynnervanskeligheter. Smaken er meget typisk ”Longjing” og kvaliteten er på topp; helt klar i koppen, rund og myk i smaken. TILBEREDNING Økologisk Longjing bør brygges i en liten tekanne og serveres i et lite glass. Brygg aldri mer te enn til en enkelt kopp bordet rundt. Friskt kaldt vann bringes til kokepunktet. I det øyeblikket vannet begynner å koke tas det av. Bruk to til tre gram pr. kopp (20 cl.), og hell vannet over, når det er avkjølt litt (ca 80 grader). La teen trekke 3-4 minutter. Server teen, når den ønskede styrke er oppnådd. Tebladene skal gjenbrukes 1-2 ganger. Andre uttrekk anses for å være det beste. Sammenligningspris: Pris per gram: kr. 2,34 Pris per kopp ved ett uttrekk: kr. 4,68 Pris per kopp ved tre uttrekk: kr 1,56