Handlekurv


Din handlevogn er tom!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

Paï Mu Dan Yunnan refill

En fyldig og elegant hvit blad-te. Nydelig! Smaken er frisk, elegant og blomsterpreget med en lett sødme. 100g refill pose.

149,00

En meget sunn, frisk, leskende og behagelig smak. Denne teen har navn etter en av de vakreste blomster i Kina: den hvite peon. Den dyrkes på 1500 meters høyde på ”Nanyue Mountain, i Fujian-provinsen og er sammensatt av en moden knopp og to unge skudd. Superior kvaliteten plukkes om våren, ”first flush”, og det kan bare brukes Narcissus og Chaicha tebusker. Toppskuddet er dekket av hvite dun, som beskytter mot den sterke vårsolen. Denne hvite ”hårprakten”, som er kjennetegnet for hvit te, forsvinner få dager etter at bladet er utviklet.
Umiddelbart etter innhøstingen spres teen utover store nett og soltørkes noen dager, deretter finsorteres den. Siden hvit te ikke er varmebehandlet, er alle vitaminer bevart. På grunn av den minimale og meget skånsomme bearbeidingen, har frisk hvit te har et meget høyt innhold av antioksidanter – cirka tre ganger så høyt som i de fleste grønne te-sorter.
Hvis man kan snakke om en kraftig hvit te, må det være Paï Mu Dan. De mange bladene gir litt mer styrke og farge, men den er naturligvis fortsatt lett og elegant. God som ”alle day long drink”. I koppen har den en klar lysegul farge og karakteristisk duft. Smaken er frisk, elegant og blomsterpreget med en lett sødme. En meget sunn, frisk, leskende og behagelig smak. God som ”alle day long drink”.TILBEREDNING:

Paï Mu Dan bør brygges i en liten leirkanne. Brygg aldri mer te enn til en enkelt kopp bordet rundt.

Friskt kaldt vann bringes til kokepunktet. I det øyeblikket vannet begynner å koke tas det av. Bruk to gram (en spisekje) pr. kopp (20 cl.), og hell vannet over, når det er avkjølt litt (90 grader).

La teen trekke 3-4 minutter. Server teen, når den ønskede styrke er oppnådd. Tebladene skal gjenbrukes 1-2 ganger. Andre uttrekk anses for å være det beste.

RELATERTE VARER

økologisk Jasmine Pearls

Silvery Jasmin Pearls er en hvit te, og uten tvil den beste jasmin-perle som finnes. Bladene folder seg ut i koppen ved brygging..
179,00

Hvit & grønn te med kvede

En lett og elegant te med kvede og eplebiter. Egner seg også veldig godt som iste. Nå i ny flott boks med 190g te..:)
169,00

VÅRT NYHETSBREV