Sencha Kabuse

Mild og elegant japansk, grønn skygge-te, med en lett ettersmak av tang. Japan er kjent for å produsere de fineste grønne teene. 50gram te i hver boks.

NOK 149

Utsolgt

Kabuse betyder at teen har stått i delvis skygge. Sencha opptrer i mange svært forskjellige kvalitetsgrader – fra billige industrikvaliteter, som hovedsakelig brukes til aromatisering, til meget fine tradisjonelt produserte japanske luksuskvaliteter. En japanskprodusert sencha er et større stykke håndarbeid. Umiddelbart etter høsting av de friske tebladene nedkjøles bladene til ca. fem grader. Deretter varmebehandles bladet med damp for å stoppe fermenteringen. Den store temperaturforskjellen sies å sjokkere bladet, noe som igjen er med på å frembringe den helt spesielle, runde tangsmaken. Ved første håndsortering fjernes kvister og små grener. Deretter rulles bladene fire ganger. Første og annen gang ved tørr varme, tredje og fjerde gang under nedkjøling. Bladene tørkes igjen – denne gang skånsomt i 15 minutter ved 70 grader. Siste håndsortering er den visuelle, hvor bladene inndeles etter farge. Deretter finner første bladstørrelse-sortering sted, som foretas med sil. Anden og siste bladstørrelse-sortering foretas i vindtunnel. De beste bladene er de ”tunge og mørke”. TILBEREDNING: Økologisk Sencha Kabuse bør brygges i en liten tekanne og serveres i et lite glass. Brygg aldri mer te enn til en enkelt kopp bordet rundt. Friskt kaldt vann bringes til kokepunktet. I det øyeblikket vannet begynner å koke tas det av. Bruk to til tre gram pr. kopp (20 cl.), og hell vannet over, når det er avkjølt litt (60-70 grader). La teen trekke 2-3 minutter. Server teen, når den ønskede styrke er oppnådd. Tebladene skal gjenbrukes 1-2 ganger. Andre uttrekk anses for å være det beste.

I SAMME KATEGORI

Hvit og grønn te med kvede og ..

En lett og elegant te med kvede og eplebiter. Egner seg også veldig godt som iste. Nå i ny stor boks med 190g te..:)
NOK 169

Sjøgrønn tokoname og frisk te..

En nydelig tekanne med keramisk filter og økologisk grønn te med kaldpresset sitronolje.
NOK 679 Førpris 704

Sencha Kabuse

Mild og elegant japansk, grønn skygge-te, med en lett ettersmak av tang. Japan er kjent for å produsere de fineste grønne teene...
Utsolgt NOK 149
Vis

Matcha økologisk

Den ultimate japanske grønne te! 40 gram i nydelig boks. NÅ også økologisk!
Utsolgt NOK 349
Vis

Økologisk Indian Lemon

Denne te er en blanding av Sencha og Chun Mee. Teen er tilført naturlig kaldpresset sitronolje av sorten ”Indian Lemon”.
Utsolgt NOK 99
Vis

Te-duo

Økologisk grønn te med sitronolje (100g) & Russisk Earl Grey (100g).
NOK 160 Førpris 206

Les fleurs de Paris

En lett og elegant grønn te med blomster og sitrusoljer etter fransk oppskrift. Har vært en bestselger lenge, og kommer nå i flo..
Utsolgt NOK 159
Vis

Dekorativ tekanne med kinesisk..

Vår populære leirkanne fra Yixing og en nydelig mild og rund økologisk grønn te fra Zhejiang-provinsen.
Utsolgt NOK 465 Førpris 487
Vis

Lemon Flower

Forfriskende kunst-te, håndknytt etter gammel kinesisk tradisjon. Mild og rund i smaken.
Utsolgt NOK 169
Vis

Jiando Mao feng refill

En lett, blomsteraktig grønn te fra den anerkjente Zhejiang-provinsen i det østlige Kina. Denne teen har en rund og mild ettersm..
NOK 139

Chaplon Tea Eid

En søt og blomsteraktig smak med tydelig innslag av rose og mynte. Den er naturlig søt og passer til å drikke både varm og kald...
NOK 169

Hvit & grønn kvede refill

En lett og elegant te med kvede og eplebiter. Egner seg også veldig godt som iste. Nå i ny stor boks med 190g te..:) eller refil..
NOK 89