Sencha Kabuse

Mild og elegant japansk, grønn skygge-te, med en lett ettersmak av tang. Japan er kjent for å produsere de fineste grønne teene. 50gram te i hver boks.

149,-

Utsolgt

Kabuse betyder at teen har stått i delvis skygge. Sencha opptrer i mange svært forskjellige kvalitetsgrader – fra billige industrikvaliteter, som hovedsakelig brukes til aromatisering, til meget fine tradisjonelt produserte japanske luksuskvaliteter. En japanskprodusert sencha er et større stykke håndarbeid. Umiddelbart etter høsting av de friske tebladene nedkjøles bladene til ca. fem grader. Deretter varmebehandles bladet med damp for å stoppe fermenteringen. Den store temperaturforskjellen sies å sjokkere bladet, noe som igjen er med på å frembringe den helt spesielle, runde tangsmaken. Ved første håndsortering fjernes kvister og små grener. Deretter rulles bladene fire ganger. Første og annen gang ved tørr varme, tredje og fjerde gang under nedkjøling. Bladene tørkes igjen – denne gang skånsomt i 15 minutter ved 70 grader. Siste håndsortering er den visuelle, hvor bladene inndeles etter farge. Deretter finner første bladstørrelse-sortering sted, som foretas med sil. Anden og siste bladstørrelse-sortering foretas i vindtunnel. De beste bladene er de ”tunge og mørke”. TILBEREDNING: Økologisk Sencha Kabuse bør brygges i en liten tekanne og serveres i et lite glass. Brygg aldri mer te enn til en enkelt kopp bordet rundt. Friskt kaldt vann bringes til kokepunktet. I det øyeblikket vannet begynner å koke tas det av. Bruk to til tre gram pr. kopp (20 cl.), og hell vannet over, når det er avkjølt litt (60-70 grader). La teen trekke 2-3 minutter. Server teen, når den ønskede styrke er oppnådd. Tebladene skal gjenbrukes 1-2 ganger. Andre uttrekk anses for å være det beste.

I SAMME KATEGORI

Jiando Mao Feng

En lett, blomsteraktig grønn te fra den anerkjente Zhejiang-provinsen i det østlige Kina. Denne teen har en rund og mild ettersm..
Utsolgt 118,- Førpris 169
Vis

Hvit og grønn te med kvede og ..

En lett og elegant te med kvede og eplebiter. Egner seg også veldig godt som iste. Nå i ny stor boks med 190g te..:)
118,- Førpris 169

Økologisk Indian Lemon

Denne te er en blanding av Sencha og Chun Mee. Teen er tilført naturlig kaldpresset sitronolje av sorten ”Indian Lemon”.
Utsolgt 99,-
Vis

Lemon Flower

Forfriskende kunst-te, håndknytt etter gammel kinesisk tradisjon. Mild og rund i smaken.
Utsolgt 169,-
Vis

Matcha økologisk

Den ultimate japanske grønne te! 40 gram i nydelig boks. NÅ også økologisk!
349,-

Økologisk Perle te ren grønn

Lett & elegant grøn perle te
175,-

Chaplon Tea Eid

En søt og blomsteraktig smak med tydelig innslag av rose og mynte. Den er naturlig søt og passer til å drikke både varm og kald...
169,-

Økologisk hvit & grønn te med ..

Denne teen inneholder en økologisk blanding av sencha, paï mu dan og mynte. En frisk og beroligende te.
79,- Førpris 104

Grønn & sort krydder te

En nydelig grønn te med "varme" krydder, som ingefær, anis, lakrisrot, nellik, rooibush, nype, eple og hibiscus. Kommer nå i en..
Utsolgt 169,-
Vis

Les fleurs de Paris

En lett og elegant grønn te med blomster og sitrusoljer etter fransk oppskrift. Har vært en bestselger lenge, og kommer nå i flo..
159,-

Hvit & grønn kvede refill

En lett og elegant te med kvede og eplebiter. Egner seg også veldig godt som iste. Nå i ny stor boks med 190g te..:) eller refil..
89,-

økologisk Longjing

Longjing har en klar lysegrønn farge i koppen og en karakteristisk "longjing" duft. Det er en deilig blomstret og aromatisk, myk..
155,-