Gyokoro Fujinami Superior

Japansk skygge-te i særklasse. Gyokuro, „Perledugg“, er fullendelsen av den japanske tekunst. Her venter en spesiell smaksopplevelse. 50g te i boksen.

269,-

I et land der man har dyrket te i mer enn tusen år, og hvor teen med stor kyndighet og omsorg utelukkende bearbeides til grønn te, sier denne setningen egentlig allerede alt. Den jadegrønne ekstrakten av disse tebladene er essensen av den japanske tekulturen. Denne eksklusive ”skyggete” dyrkes på plantasjer med regulerbar solinnstråling. Den blir holdt i skyggen 20 dager før innhøsting ved hjelp av bambusmatter, og dernest høstet og sortert for hånd. Denne metoden gir teen et svært lavt innhold av bitterstoffer, et kraftig, mørkt skinnende bladgrønt, og en enestående aroma. Vi får vår Gyokuro fra en av Japans mest erfarne og tradisjonsrike produsenter. Deres historie kan følges helt tilbake til 1700-tallet. Plantasjene ligger i det beste dyrkningsområdene i Uji-prefekturen, teen har vunnet utallige priser og er dekorert med de høyeste utmerkelser. Det er derfor ikke overraskende at velrenommerte te-skoler, te-mestere og templer får sin te herfra. Japansk te har en litt annen karakter enn andre grønne teer. I glasset er vår Gyokuro lysende smaragdgrønn. Den har en blomsterduftende aroma og en markant, frisk smak. Her venter en spesiell smaksopplevelse, som vil få selv meget lidenskapelige tedrikkere til å tale i begeistrede toner. En sterkt oppkvikkende ”Superior” Gyokuro av beste kvalitet. TILBEREDNING: Gyokuro bør brygges i en liten tekanne og serveres i et lite glass. Brygg aldri mer te enn til en enkelt kopp bordet rundt. Friskt kaldt vann bringes til kokepunktet. I det øyeblikket vannet begynner å koke tas det av. Bruk fire til seks gram pr. kopp (20 cl.), og hell vannet over, når det er avkjølt litt (60-70 grader). La teen trekke 1-2 minutter. Server teen, når den ønskede styrke er oppnådd. Tebladene skal gjenbrukes 1-2 ganger. Andre uttrekk anses for å være det beste.

I SAMME KATEGORI

Les fleurs de Paris

En lett og elegant grønn te med blomster og sitrusoljer etter fransk oppskrift. Har vært en bestselger lenge, og kommer nå i flo..
159,-

Gunpowder økologisk

100gram økologisk Gunpowder av beste kvalitet. Relativt kraftig kinesisk grønn te.
89,-

Jiando Mao Feng

En lett, blomsteraktig grønn te fra den anerkjente Zhejiang-provinsen i det østlige Kina. Denne teen har en rund og mild ettersm..
Utsolgt 118,- Førpris 169
Vis

Gyokoro Fujinami Superior

Japansk skygge-te i særklasse. Gyokuro, „Perledugg“, er fullendelsen av den japanske tekunst. Her venter en spesiell smaksopplev..
269,-

Chaplon Tea Eid

En søt og blomsteraktig smak med tydelig innslag av rose og mynte. Den er naturlig søt og passer til å drikke både varm og kald...
169,-

Hvit & grønn te med mynte

Denne teen inneholder en blanding av sencha, paï mu dan og mynte. En frisk og beroligende te. 150gram boks i nytt design :)
159,-

Økologisk Indian Lemon

Denne te er en blanding av Sencha og Chun Mee. Teen er tilført naturlig kaldpresset sitronolje av sorten ”Indian Lemon”.
Utsolgt 99,-
Vis

Hvit & grønn mynte refill

Denne teen inneholder en blanding av sencha, paï mu dan og mynte. En frisk og beroligende te. 150gram boks i nytt design :) el..
Utsolgt 70,- Førpris 139
Vis

Les fleur de Paris refill

En lett og elegant grønn te med blomster og sitrusoljer etter fransk oppskrift. Har vært en bestselger lenge, og kommer nå i flo..
139,-

Lemon Flower

Forfriskende kunst-te, håndknytt etter gammel kinesisk tradisjon. Mild og rund i smaken.
Utsolgt 169,-
Vis

Te-duo

Økologisk grønn te med sitronolje (100g) & Russisk Earl Grey (100g).
160,- Førpris 206

Hvit & grønn kvede refill

En lett og elegant te med kvede og eplebiter. Egner seg også veldig godt som iste. Nå i ny stor boks med 190g te..:) eller refil..
89,-