Gyokoro Fujinami Superior

Japansk skygge-te i særklasse. Gyokuro, „Perledugg“, er fullendelsen av den japanske tekunst. Her venter en spesiell smaksopplevelse. 50g te i boksen.

NOK 269

I et land der man har dyrket te i mer enn tusen år, og hvor teen med stor kyndighet og omsorg utelukkende bearbeides til grønn te, sier denne setningen egentlig allerede alt. Den jadegrønne ekstrakten av disse tebladene er essensen av den japanske tekulturen. Denne eksklusive ”skyggete” dyrkes på plantasjer med regulerbar solinnstråling. Den blir holdt i skyggen 20 dager før innhøsting ved hjelp av bambusmatter, og dernest høstet og sortert for hånd. Denne metoden gir teen et svært lavt innhold av bitterstoffer, et kraftig, mørkt skinnende bladgrønt, og en enestående aroma. Vi får vår Gyokuro fra en av Japans mest erfarne og tradisjonsrike produsenter. Deres historie kan følges helt tilbake til 1700-tallet. Plantasjene ligger i det beste dyrkningsområdene i Uji-prefekturen, teen har vunnet utallige priser og er dekorert med de høyeste utmerkelser. Det er derfor ikke overraskende at velrenommerte te-skoler, te-mestere og templer får sin te herfra. Japansk te har en litt annen karakter enn andre grønne teer. I glasset er vår Gyokuro lysende smaragdgrønn. Den har en blomsterduftende aroma og en markant, frisk smak. Her venter en spesiell smaksopplevelse, som vil få selv meget lidenskapelige tedrikkere til å tale i begeistrede toner. En sterkt oppkvikkende ”Superior” Gyokuro av beste kvalitet. TILBEREDNING: Gyokuro bør brygges i en liten tekanne og serveres i et lite glass. Brygg aldri mer te enn til en enkelt kopp bordet rundt. Friskt kaldt vann bringes til kokepunktet. I det øyeblikket vannet begynner å koke tas det av. Bruk fire til seks gram pr. kopp (20 cl.), og hell vannet over, når det er avkjølt litt (60-70 grader). La teen trekke 1-2 minutter. Server teen, når den ønskede styrke er oppnådd. Tebladene skal gjenbrukes 1-2 ganger. Andre uttrekk anses for å være det beste.

I SAMME KATEGORI

Les fleur de Paris refill

En lett og elegant grønn te med blomster og sitrusoljer etter fransk oppskrift. Har vært en bestselger lenge, og kommer nå i flo..
NOK 139

Te-duo

Økologisk grønn te med sitronolje (100g) & Russisk Earl Grey (100g).
NOK 160 Førpris 206

Jiando Mao Feng

En lett, blomsteraktig grønn te fra den anerkjente Zhejiang-provinsen i det østlige Kina. Denne teen har en rund og mild ettersm..
NOK 118 Førpris 169

Hvit & grønn te med mynte

Denne teen inneholder en blanding av sencha, paï mu dan og mynte. En frisk og beroligende te. 150gram boks i nytt design :)
NOK 159

Chaplon Tea Eid

En søt og blomsteraktig smak med tydelig innslag av rose og mynte. Den er naturlig søt og passer til å drikke både varm og kald...
NOK 169

Økologisk Indian Lemon

Denne te er en blanding av Sencha og Chun Mee. Teen er tilført naturlig kaldpresset sitronolje av sorten ”Indian Lemon”.
Utsolgt NOK 99
Vis

Les fleurs de Paris

En lett og elegant grønn te med blomster og sitrusoljer etter fransk oppskrift. Har vært en bestselger lenge, og kommer nå i flo..
Utsolgt NOK 159
Vis

Hvit & grønn kvede refill

En lett og elegant te med kvede og eplebiter. Egner seg også veldig godt som iste. Nå i ny stor boks med 190g te..:) eller refil..
NOK 89

Jiando Mao feng refill

En lett, blomsteraktig grønn te fra den anerkjente Zhejiang-provinsen i det østlige Kina. Denne teen har en rund og mild ettersm..
NOK 139

Matcha økologisk

Den ultimate japanske grønne te! 40 gram i nydelig boks. NÅ også økologisk!
Utsolgt NOK 349
Vis

Tokoname og grønn te

Japansk tokoname med innebygd, fint filter og den nydelige økologiske japanske grønne teen Sencha Kabuse.
Utsolgt NOK 679 Førpris 715
Vis

Økologisk hvit & grønn te med ..

Denne teen inneholder en økologisk blanding av sencha, paï mu dan og mynte. En frisk og beroligende te.
NOK 79 Førpris 104