Gyokoro Fujinami Superior

Japansk skygge-te i særklasse. Gyokuro, „Perledugg“, er fullendelsen av den japanske tekunst. Her venter en spesiell smaksopplevelse. 50g te i boksen.

269,-

I et land der man har dyrket te i mer enn tusen år, og hvor teen med stor kyndighet og omsorg utelukkende bearbeides til grønn te, sier denne setningen egentlig allerede alt. Den jadegrønne ekstrakten av disse tebladene er essensen av den japanske tekulturen. Denne eksklusive ”skyggete” dyrkes på plantasjer med regulerbar solinnstråling. Den blir holdt i skyggen 20 dager før innhøsting ved hjelp av bambusmatter, og dernest høstet og sortert for hånd. Denne metoden gir teen et svært lavt innhold av bitterstoffer, et kraftig, mørkt skinnende bladgrønt, og en enestående aroma. Vi får vår Gyokuro fra en av Japans mest erfarne og tradisjonsrike produsenter. Deres historie kan følges helt tilbake til 1700-tallet. Plantasjene ligger i det beste dyrkningsområdene i Uji-prefekturen, teen har vunnet utallige priser og er dekorert med de høyeste utmerkelser. Det er derfor ikke overraskende at velrenommerte te-skoler, te-mestere og templer får sin te herfra. Japansk te har en litt annen karakter enn andre grønne teer. I glasset er vår Gyokuro lysende smaragdgrønn. Den har en blomsterduftende aroma og en markant, frisk smak. Her venter en spesiell smaksopplevelse, som vil få selv meget lidenskapelige tedrikkere til å tale i begeistrede toner. En sterkt oppkvikkende ”Superior” Gyokuro av beste kvalitet. TILBEREDNING: Gyokuro bør brygges i en liten tekanne og serveres i et lite glass. Brygg aldri mer te enn til en enkelt kopp bordet rundt. Friskt kaldt vann bringes til kokepunktet. I det øyeblikket vannet begynner å koke tas det av. Bruk fire til seks gram pr. kopp (20 cl.), og hell vannet over, når det er avkjølt litt (60-70 grader). La teen trekke 1-2 minutter. Server teen, når den ønskede styrke er oppnådd. Tebladene skal gjenbrukes 1-2 ganger. Andre uttrekk anses for å være det beste.

I SAMME KATEGORI

Sencha Kabuse

Mild og elegant japansk, grønn skygge-te, med en lett ettersmak av tang. Japan er kjent for å produsere de fineste grønne teene...
Utsolgt 149,-
Vis

Grønn & sort krydder te

En nydelig grønn te med "varme" krydder, som ingefær, anis, lakrisrot, nellik, rooibush, nype, eple og hibiscus. Kommer nå i en..
Utsolgt 169,-
Vis

Økologisk hvit & grønn te med ..

Denne teen inneholder en økologisk blanding av sencha, paï mu dan og mynte. En frisk og beroligende te.
79,- Førpris 104

Jiando Mao Feng

En lett, blomsteraktig grønn te fra den anerkjente Zhejiang-provinsen i det østlige Kina. Denne teen har en rund og mild ettersm..
118,- Førpris 169

økologisk Longjing

Longjing har en klar lysegrønn farge i koppen og en karakteristisk "longjing" duft. Det er en deilig blomstret og aromatisk, myk..
155,-

Hvit og grønn te med kvede og ..

En lett og elegant te med kvede og eplebiter. Egner seg også veldig godt som iste. Nå i ny stor boks med 190g te..:)
169,-

Sjøgrønn tokoname og frisk te..

En nydelig tekanne med keramisk filter og økologisk grønn te med kaldpresset sitronolje.
679,- Førpris 704

Kinas beste te og termometer

Økologisk Longjing Superior er en fantastisk te fra Zhejiang-provinsen. Termometer gir riktig temperatur for det perfekte result..
199,- Førpris 236

Les fleur de Paris refill

En lett og elegant grønn te med blomster og sitrusoljer etter fransk oppskrift. Har vært en bestselger lenge, og kommer nå i flo..
139,-

Økologisk Perle te ren grønn

Lett & elegant grøn perle te
175,-

Tokoname og grønn te

Japansk tokoname med innebygd, fint filter og den nydelige økologiske japanske grønne teen Sencha Kabuse.
Utsolgt 679,- Førpris 715
Vis

Økologisk Longjing ristet

Den orginale "keiser-te" - ekstra ristet. Fjellområdet Longjing vest for byen Hangzhou i Zhejiang-provinsen er kjent som det ori..
Utsolgt 119,- Førpris 162
Vis