Earl Grey Pu-Erh

Robust og kraftig lagret sort te med bergamotolje. Kan øke forbrenningen. Omtalt i VG.
Ny flott boks med 190g te..:)

NOK 159

Utsolgt

Pu-Erh er de seneste år blitt fantastisk populær langt utenfor Kinas grenser. I Kina er teen alltid blitt tillagt spesielle evner. Pu-Erh produseres i Yunnan, i den sydvestlige del av Kina, nær grensen til Vietnam, Laos og Burma. Området er kjent som Kinas urteapotek. Her har ikke bare Pu-Ehr, men de fleste av Kinas grunnlegeurter sin opprinnelse. Teen er på alle måter helt spesiell. Etter høsten fermenteres den 3–5 ganger så lenge som en sort te. Deretter skal den lagres. I motsetning til all annen te blir Pu-Erh bedre jo lenger tid den lagres. Derfor selges Pu-Erh som er 2, 5,10, 20 og 50 år gammel. Størstedelen av teen lagres i steinhus som kan holde en konstant lav temperatur. Men det finnes varianter hvor den har vært nedgravd eller lagret i grotter. Smaken kan minne om sort Yunnan-te, men mye kraftigere i både styrke og duft. Det er en "tung" te som "setter seg", med en spesiell smak. Denne teen er tilført bergamottolje etter Earl Grey-oppskriften, noe som gjør teen lettere og mer elegant i smaken. TILBEREDNING: Earl Grey Pu-Erh bør brygges i en glasert tekanne, eller en liten leiranne, som ikke brukes til andre typer te. Friskt kaldt vann bringes til kokepunktet. I det øyeblikket vannet begynner å koke tas det av. Bruk to til tre gram pr. kopp (20 cl.), og hell vannet over, umiddelbart etter at det er kokt opp. La teen trekke 3-10 minutter. Server teen, når den ønskede styrke er oppnådd. Teen er spesielt god etter måltider

I SAMME KATEGORI

Singtom Darjeeling

En veldig god, tørr, elegant og fruktet Darjeeling ”champagne” i en helt ren utgave. Singtom-hagen er en av de eldste hager i D..
NOK 216

Chaplon Tea Earl Grey

Sort Ceylon med en liten piff av jasmine, roseblad og aroma. 190g te i nydelig boks eller praktisk refill pakke!
NOK 169

Singtom Darjeeling refill

En veldig god, tørr, elegant og fruktet Darjeeling ”champagne” i en helt ren utgave. Singtom-hagen er en av de eldste hager i D..
Utsolgt NOK 189
Vis

økologisk Assam Mokalbari

Denne Assam er den perfekte morgen te! Den er lett maltet og krydret som en god Assam skal være. Den har også en utpreget frisk..
NOK 109

økologisk Golden Yunnan

En nydelig hverdags te fra Yunnan. Golden Yunnan er fyldig, krydret og elegant, med den typiske "lærduft".
NOK 119

økologisk Singtom Darjeeling

En fantastisk god, tørr, elegant og fruktet økologisk Darjeeling i toppkvalitet. En helt ren utgave.
NOK 196

Chaplon Tea Earl Grey refill

Refillpakke med 100g nydelig te! Sort Ceylon med en liten piff av jasmine, roseblad og aroma. En fantastisk earl grey!
NOK 89

Chaplon Tea Galle

En kraftig sort te fra "Galle" området på Sri Lanka. Den egner seg også godt for de som foretrekker melk og sukker i teen:)
NOK 169

Chaplon Breakfast Tea

Dette er en blanding av sort highland "pekoe", sort lavlands Gàlle og hvit te. Breakfast tea har et meget lavt innhold av garves..
NOK 169

Chaplon Tea Breakfast 15 tepos..

Dette er en blanding av sort highland "pekoe", sort lavlands Gàlle og hvit te. Breakfast tea har et meget lavt innhold av garves..
NOK 93

Earl Grey Pu-Erh

Robust og kraftig lagret sort te med bergamotolje. Kan øke forbrenningen. Omtalt i VG. Ny flott boks med 190g te..:)
Utsolgt NOK 159
Vis

Te-duo

Økologisk grønn te med sitronolje (100g) & Russisk Earl Grey (100g).
NOK 160 Førpris 206