Yin Zen Pekoe

Yin Zhen Pekoe er en "ekte" hvit te. Den har en enestående kvalitet, og er den fineste hvite te på det europeiske markedet.
Nydelig boks med 100gram te.
Tebladene skal brukes 1-2 ganger. Andre trekk anses å være det beste.
Nytes!

NOK 229

Den består av en nesten utviklet knopp, pakket helt inn i to blader. Det kan bare brukes Narcissus og Chaicha tebusker og bare få og nøye utvalgte av vårens første toppskudd. Normalt har hagene bare to til tre dager hvor det er aktuelt å plukke denne teen før bladene springer ut. Det stilles uhyre store krav til håndtering og plukking av en te på dette nivået. Den kan bare plukkes i perioden 15. mars til 10. april og da utelukkende på tørre dager: duggen skal være fordampet og det må ikke være frost i jorden. Fiolette skudd kasseres, stilken må verken være for lang eller kort, og blader som er skadet eller som har foldet seg ut, får en lavere kvalitetsbetegnelse. Teen tørkes på en temperatur rett under 40 grader, før den finsorteres. Den lille knoppen får deretter en grågrønn farge og dekkes av et fint lag "dun". I glasset er den nesten fargeløs, med en diskret, men lekker rund smak. Yin Zhen Pekoe bør brygges i en liten leirkanne. Brygg aldri mer te enn til en enkelt kopp bordet rundt. Friskt kaldt vann bringes til kokepunktet. I det øyeblikket vannet begynner å koke tas det av. Bruk to gram (en stor spisekje/50-60 nåler) pr. kopp. Trekk teen på vann som er litt avkjølet, ca 75-85 grader, i 3-5 minutter. Tein innhold: meget lavt

I SAMME KATEGORI

økologisk Pai Mu Dan

Pai Mu Dan har en klar lysegul farge og karakteristisk duft. Smaken er frisk, elegant blomstrende med en lett sødme. En veldig s..
NOK 119

økologisk Yin Zhen White Bud

Kun vårens nyeste toppskudd brukes til denne "silver needle"! Den har en meget gylden farge, med en delikat og lett smak av blom..
NOK 189

Paï Mu Dan Yunnan refill

En fyldig og elegant hvit blad-te. Nydelig! Smaken er frisk, elegant og blomsterpreget med en lett sødme. 100g refill pose.
NOK 149

Yin Zen Pekoe

Yin Zhen Pekoe er en "ekte" hvit te. Den har en enestående kvalitet, og er den fineste hvite te på det europeiske markedet. Ny..
NOK 229

økologisk Jasmine Pearl refill..

Silvery Jasmin Pearls er en hvit te, og uten tvil den beste jasmin-perle som finnes. Bladene folder seg ut i koppen ved brygging..
NOK 165

Pai Mu Dan Yannan

En fyldig og elegant hvit blad-te. Smaken er frisk, elegant, rund og blomsterpreget med en lett sødme. 100g i nydelig boks! Te..
NOK 159